Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 8 чоловік

Юні екологи

Дата: 14 червня 2019 о 07:41
Автор: Різник Р. С.
150 переглядів

«Юні екологісти» - пришкільний природничий табір Орихівчицького НВК

Нещодавно школярі Орихівчицького НВК мали змогу брати участь у пришкільному таборі природничого спрямування «Юні екологісти». Впродовж тижня учні мали різноманітні заняття на природі. Кожен із днів був приурочений до певної природничої тематики.

Наприклад, перший день проходив під назвою «День рослин», зокрема діти змагалися у вікторинах та іграх, які стосувалися даної тематики, а також змагалися у конкурсі на кращого знавця українських народних пісень, у яких співається про природу.

Наступний день проходив під назвою «День тварин», шкільна молодь провела цей день цікаво та активно, беручи участь у природознавчій грі «Хто зверху?», яка була розділена на кілька етапів. Найбільше діткам сподобався конкурс «Пантоміма» та «Хто я?».

Третій день стосувався «Охорони природи», під час якого діти прослухали бесіду про збереження довкілля рідного краю, червонокнижних рослин та тварин, а також про лікарські рослини та їх значення в житті людини. Ще учні дискутували на тему: «Що для мене є природа» та провели брейн-ринг «Юні знавці природи».

«День довкілля»  -  саме під такою назвою проходив четвертий день табору. Зокрема було проведено вікторину на кращого знавця загадок та здійснено екскурсію на природу, щоб спостерігати за природними явищами. Під час екскурсії діти провели естафету «Ромашка».

Останній день природознавчого табору проходив під назвою «День туризму». На запрошення вчителя географії Орихівчицького НВК та з нагоди Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища до нас завітали друзі -  працівники відділу рекреації та туризму Національного природного парку «Північне Поділля», які провели для школярів мандрівку із природознавчим квестом.

Відбувся цей краєзнавчий захід на мальовничих берегах річки Лівий Серет, сформованих із степових схилів, причепурених різнобарв’ям квітів і трав, на самій межі Львівської та Тернопільської областей.

Мандруючи попри річку Малий Серет, у місці, де зазначена річка впадає у Лівий Серет, інтерпретатори природи НПП «Північне Поділля» розповіли шкільній дітворі про географічні особливості цього унікального краю, зокрема про Подільські Товтри, знані в народі як Медобори, та наголосили на необхідності оберігати природну красу рідного краю.

Окрім того працівники відділу рекреації та туризму природоохоронної установи навчали школярів орієнтуванню на місцевості за допомогою компаса, зокрема, як визначати азимути та рухатися відповідно до них. Потім відбувся квест на природничі теми. А ще шкільна дітвора плела віночки із ромашок та спостерігала за птахами в бінокль – бачили лелек, чепуру велику (селяни її називають білою чаплею), крижнів на річці та хижого канюка високо у небі.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.